Ceviche med sötpotatis

Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
1
Ceviche med sötpotatis

Ceviche är en klassisk fiskrätt från Peru som är ljuvligt god och fräsch som förrätt. Här gör vi den med torsk eller kolja som får marinera i lime, chili och koriander och serveras med majs och kokt sötpotatis.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Ceviche med sötpotatis

Ingredienser

4 portioner
1   sötpotatis
1   rödlök
500 g  tinad fryst torsk- eller koljafilé
2 dl  färskpressad limejuice (2 dl limejuice motsvarar ca 8 lime)
1 msk  finhackad koriander
1/2 msk  finhackad habanero
1 tsk  salt
1/2 tsk  svartpeppar

Till servering

1/2 dl  majskorn (gärna burkmajs)
färsk koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Väldigt fräsch och god!

Dan

2020-12-06

Testa liknande recept

Ceviche på peruanskt vis
Betyg 2.9 av 5.
220 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svensk ”ceviche”
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskfilé i kapprock
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Syrlig räkceviche
Betyg 3.1 av 5.
226 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kolja med räk- och dillsås
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad kolja med prickig sås
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga