Ceviche med sötpotatis

7
1
Ceviche med sötpotatis

Ceviche är en klassisk fiskrätt från Peru som är ljuvligt god och fräsch som förrätt. Här gör vi den med torsk eller kolja som får marinera i lime, chili och koriander och serveras med majs och kokt sötpotatis.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Ceviche med sötpotatis

Ingredienser

4 portioner
1 sötpotatis
1 rödlök
500 g tinad fryst torsk- eller koljafilé
2 dl färskpressad limejuice (2 dl limejuice motsvarar ca 8 lime)
1 msk finhackad koriander
1/2 msk finhackad habanero
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Till servering

1/2 dl majskorn (gärna burkmajs)
färsk koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Dan

2020-12-06

Väldigt fräsch och god!