Ceviche med sötpotatis

Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
1
Ceviche med sötpotatis

Ceviche är en klassisk fiskrätt från Peru som är ljuvligt god och fräsch som förrätt. Här gör vi den med torsk eller kolja som får marinera i lime, chili och koriander och serveras med majs och kokt sötpotatis.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Ceviche med sötpotatis

Ingredienser

4 portioner
1   sötpotatis
1   rödlök
500 g  tinad fryst torsk- eller koljafilé
2 dl  färskpressad limejuice (2 dl limejuice motsvarar ca 8 lime)
1 msk  finhackad koriander
1/2 msk  finhackad habanero
1 tsk  salt
1/2 tsk  svartpeppar

Till servering

1/2 dl  majskorn (gärna burkmajs)
färsk koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Väldigt fräsch och god!

Dan

2020-12-06

Testa liknande recept

Ceviche på peruanskt vis
Betyg 2.9 av 5.
219 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskfilé i kapprock
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Syrlig räkceviche
Betyg 3.1 av 5.
225 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kolja med räk- och dillsås
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Panerad torsk med nudelsallad och rostad vitlöksdressing
Betyg 4.7 av 5.
107 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffransgratinerad kolja med sockerärtor
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga