ÖVER 60 MIN | Medel

Ceviche med sötpotatis

Ceviche är en klassisk fiskrätt från Peru som är ljuvligt god och fräsch som förrätt. Här gör vi den med torsk eller kolja som får marinera i lime, chili och koriander och serveras med majs och kokt sötpotatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka sötpotatisen mjuk. Låt svalna.
  2. Skala och skiva löken tunt, lägg i kallt vatten.
  3. Skär fisken i ca 1 ½ x 1 ½ cm stora bitar. Blanda limejuice, koriander, habanero, salt och peppar i en skål. Vänd ner fisken och ställ i kylen i 15–20 minuter.
  4. Häll av vattnet från löken och rör ner löken i cevichen. Skär sötpotatisen i stora tärningar.
  5. Till servering: Häll av majsen. Servera cevichen med sötpotatis och majs. Toppa gärna med färsk koriander.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 sötpotatis
  • 1 rödlök
  • 500 g tinad fryst torsk- eller koljafilé
  • 2 dl färskpressad limejuice (2 dl limejuice motsvarar ca 8 lime)
  • 1 msk finhackad koriander
  • 1/2 msk finhackad habanero
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
Till servering
  • 1/2 dl majskorn (gärna burkmajs)
  • färsk koriander