Grillad urbenad dilammrygg eller lammracks med bondbönor och tomat

3
0
Grillad urbenad dilammrygg eller lammracks med bondbönor och tomat

Grillad urbenad dilammrygg eller lammracks med bondbönor och tomat är en lyxig huvudrätt med saftig smak. Marinera lammet över natten med vitlök och rosmarin. Under tiden som köttet grillas gör du en läcker sås med bondbönor, tomat, smör och ägg.

Grillad urbenad dilammrygg eller lammracks med bondbönor och tomat

Ingredienser

4 portioner
ca 1 kg lammracks eller urbenad lammsadel (1 kg motsvarar 800 g urbenad lammsadel)
200 g hela bondbönor
200 g röd plommontomat
20 g finskuren gräslök
2 st finskurna schalottenlökar
2 äggulor
2 dl skirat smör (smör som smälts och separerats från mjölkprodukterna)
1 1/2 dl vitt torrt vin
saften av en 1/2 citron
olivolja
1 delad vitlök
färsk rosmarin
salt och nymald peppar

Till servering

potatis

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer