Grillad urbenad dilammrygg eller lammracks med bondbönor och tomat
Grillad urbenad dilammrygg eller lammracks med bondbönor och tomat är en lyxig huvudrätt med saftig smak. Marinera lammet över natten med vitlök och rosmarin. Under tiden som köttet grillas gör du en läcker sås med bondbönor, tomat, smör och ägg.
Ingredienser
4 portioner
ca 1 kg lammracks eller urbenad lammsadel (1 kg motsvarar 800 g urbenad lammsadel)
200 g hela bondbönor
200 g röd plommontomat
20 g finskuren gräslök
2 st finskurna schalottenlökar
2 äggulor
2 dl skirat smör (smör som smälts och separerats från mjölkprodukterna)
1 1/2 dl vitt torrt vin
saften av en 1/2 citron
olivolja
1 delad vitlök
färsk rosmarin
salt och nymald peppar
Till servering
potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer