Cassoulet på kyckling och bondbönor

Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Cassoulet på kyckling och bondbönor

Mustig gryta med inspiration från Frankirke som innehåller fläsk, kyckling, lök och bönor. Här används kycklinglårfilé för extra god saftighet och smak. Toppa grytan med kokta färska bondbönor för extra krispighet.

Cassoulet på kyckling och bondbönor

Ingredienser

6 portioner
375 g rimmat sidfläsk
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 msk olja
3 msk tomatpuré
2 1/2 dl vitt matlagningsvin
700 g kycklinglårfilé
salt
peppar
1 förp kokta vita bönor (à 380 g)
3 dl vatten
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 kycklingbuljongtärning
750 g färska bondbönor i skida

Serveringsförslag

potatis, ris eller bröd

Gör så här

00:30:00
00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Gott. Tog dom bästa bitarna av sidfläsket, och resten bacon och stekte det rätt bra. Det blir ganska mycket röksmak vid för mycket sidfläsk.

    Robert

  • Jag och min man tyckte båda två att det smakade mycket gott, kryddorna kom fram på ett mjukt sätt. Så vi planerar nu att bjuda vänner och släkt på detta recept.

    Gunilla

  • Redde av med lite créme fraîche och maizena för en lite tjockare sås. Skippar nog sidfläsket nästa gång, det gav god smak men blev lite ’sladdrigt’ - ersätter kanske med knaperstekt bacon eller pancetta att strimla över på slutet.

    Carola

Näringsvärde per portion

Energi2114 KJ / 505 kCal
Fett32 g
Salt3.5 g
Kolhydrater15 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Coq au vin
    Betyg 4.5 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kycklinggryta med persilja och äpple
    Betyg 3.6 av 5.21 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Boeuf bourguignon med potatismos
    Betyg 4.8 av 5.627 personer har röstat
    Receptet har 108 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lättlagad choucroute
    Betyg 2.9 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Schnitzel provençale
    Betyg 3.5 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad