Pasta med krämig skinksås

Det här är en snabblagad variant på den italienska rätten Spaghetti Carbonara som ju går hem i de flesta barnfamiljer. Spaghettin blandas med den krämiga såsen gjord på grädde, äggula, skinka och kryddor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2012

Ingredienser
4 portioner
1 purjolök
200 g rökt skinka
1/2 kruka timjan
4 port spaghetti
225 g haricots verts (bönor)
1 msk olja
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
4 äggulor
salt
nymalen svartpeppar
1/2 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
1 msk olivolja
75 g bistrosallad
För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri spaghetti.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör så här
Tips
Vill man kan man servera ägget rått vid sidan av pastan så kan var och en själv blanda i den vid bordet!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2544 KJ / 611 kCal
Fett30 g
Kolhydrater59.6 g
Protein23.5 g
Kommentarer
Tråkigt och smaklöst , pastan tar över allt.
Andreas
2022-11-28Pasta 🍝 såsen blev jättegod. Tog aldrig salladen till!
Pernilla
2020-06-21