Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Pasta med krämig skinksås

Det här är en snabblagad variant på den italienska rätten Spaghetti Carbonara som ju går hem i de flesta barnfamiljer. Spaghettin blandas med den krämiga såsen gjord på grädde, äggula, skinka och kryddor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och strimla purjolöken. Strimla skinkan. Finhacka timjan.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt haricots vertsen koka med när det återstår 1 minut.
  3. Fräs lök och skinka i olja i en stekpanna. Tillsätt timjan, grädde och vatten. Låt småputtra ca 5 minuter på svag värme.
  4. Häll av och blanda pasta och haricots verts med sås och äggulor. Smaka av med salt och peppar.
  5. Vispa ihop vinäger och senap. Vispa i olja till en dressing. Blanda med salladen.
  6. Servera pastan med sallad.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri spaghetti.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Tips

Vill man kan man servera ägget rått vid sidan av pastan så kan var och en själv blanda i den vid bordet!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 200 g rökt skinka
  • 1/2 kruka timjan
  • 4 port spaghetti
  • 225 g haricots verts
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl vatten
  • 4 äggulor
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1/2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk olivolja
  • 75 g bistrosallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2544 kJ / 611 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer