Carbonara med kycklingbacon och parmesanost

Betyg 4.4 av 5.31 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Carbonara med kycklingbacon och parmesanost

Pasta carbonara en riktig vardagsklassiker som alltid smakar lika gott. Här gör vi dock pastaklassikern med kycklingbacon. För extra fyllig och krämig smak blandas dessutom två ostar i pastan både parmesanost och pecorino. Toppa pastan med äggulor och färsk fräsch persilja och den snabba och goda vardagsmiddagen är serverad.

Samarbete med:

Carbonara med kycklingbacon och parmesanost

Ingredienser

4 portioner
2 förp kycklingbacon (à 100 g)
4 ägg
2 krm salt
3/4 dl riven parmesan
3/4 dl riven pecorinoost
1/2 kruka persilja
4 port spaghetti
1 msk olivolja
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
4 äggulor
svartpeppar

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Använde vanligt bacon och tryckte till med mer "sås" så blev det perfekt 👍🏼

    Henrik

Näringsvärde per portion

Energi2535 KJ / 604 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater53 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kycklingcarbonara med gröna ärtor
    Betyg 4.4 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äkta carbonara utan grädde
    Betyg 4.1 av 5.383 personer har röstat
    Receptet har 56 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Cacio e pepe med majs
    Betyg 4.1 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Majscarbonara
    Betyg 4.1 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad