Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Brysselkål med parmaskinka och pinjenötter

Ett vackert och läckert tillbehör med stekt brysselkål, parmaskinka och pinjenötter. Rätten är både snabb- och lättlagad och exemplarisk till pasta och kyckling.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Halvera brysselkålen. Strimla parmaskinkan. 
  2. Hetta upp en stekpanna med oljan och fräs brysselkålen i ca 2 minuter. Salta och peppra. 
  3. Blanda ner parmaskinka, pinjenötter och citronjuice.
  4. Till servering: Servera till pasta och ugnsstekt kyckling, gärna lårfilé.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: Välj glutenfri pasta

I näringsberäkningen ingår pasta och kyckling.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket tinad brysselkål (à 250 g)
  • 1 paket skivad parmaskinka (à 80 g)
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk rostade pinjenötter
  • 1 1/2 tsk pressad citronjuice
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Till servering
  • pasta
  • kyckling
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2321 kJ / 554 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer