Brysselsnacks

21
0
Brysselsnacks

Kul och lite oväntad kombination med smaker som gillar varandra! Brysselkålen blir först stekt i olja och sedan smekt med pesto. På en bit knaprigt knäcke med coppa, lufttorkad fläskkarré, har du ett utsökt drinktilltugg eller bjud brysselsnacks som plockmat på festbuffén.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Brysselsnacks

Ingredienser

10 portioner
10 brysselkål
1 krm salt
1 krm peppar
70 g skivad skinka av coppatyp
20 bitar tunna knäckesticks
1/2 dl pesto
olja till stekning

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: Kontrollera peston och brödet.
Gör mjölkproteinfri: Mixa egen pesto fri från ost, av färsk basilika, pinje- eller valnötter, vitlök och olja. Kontrollera brödet.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan parmesanost som kan innehålla konserveringsämnet E1105 Lysozym. Kontrollera brödet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 558 KJ / 133 kCal
Fett 5 g
Salt 0.8 g
Kolhydrater 14 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden