Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Brysselsnacks

Kul och lite oväntad kombination med smaker som gillar varandra! Brysselkålen blir först stekt i olja och sedan smekt med pesto. På en bit knaprigt knäcke med coppa, lufttorkad fläskkarré, har du ett utsökt drinktilltugg eller bjud brysselsnacks som plockmat på festbuffén.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och dela brysselkålen.
  2. Stek brysselkålen i rikligt med olja tills den blir mjuk med krispig yta. Låt rinna av på hushållspapper. Krydda med salt och peppar.
  3. Dela coppan i 20 bitar (för 10 portioner).
  4. Lägg en bit coppa på en bit knäckesticks. Klicka på pesto och toppa med en brysselkålshalva.

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: Kontrollera peston och brödet.
Gör mjölkproteinfri: Mixa egen pesto fri från ost, av färsk basilika, pinje- eller valnötter, vitlök och olja. Kontrollera brödet.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja pesto utan parmesanost som kan innehålla konserveringsämnet E1105 Lysozym. Kontrollera brödet.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 10 brysselkål
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 70 g skivad skinka av coppatyp
  • 20 bitar tunna knäckesticks
  • 1/2 dl pesto
  • olja till stekning
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 558 kJ / 133 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer