Carbonara med julskinka

Betyg 4.2 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Carbonara med julskinka

Förvandla de överblivna resterna av julskinkan till en perfekt krämig pasta carbonara med generösa mängder parmesan! Ett perfekt sätt att ta vara på julens rester när du tröttnat på julmaten.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Carbonara med julskinka

Ingredienser

4 portioner
300 g julskinka
1 liten vitlöksklyfta
2 msk smör
3 ägg
1 dl vispgrädde
2 dl riven parmesan
400 g spaghetti
2 krm salt
2 krm svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Snabbt och enkel, god smak och perfekt sås. Se bara till att inte ha förmycket fett och att röra i pastavattnet snabbt så såsen inte skär sig.

    Johan

  • Säger som Monica….

    Kim

  • Smaken var god ...men den skar sig. Varför? Gjorde helt enligt receptet.

    Monica

Näringsvärde per portion

Energi3052 KJ / 729 kCal
Fett30 g
Salt3.54 g
Kolhydrater73 g
Protein40 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Spaghetti carbonara med färskost
    Betyg 3.8 av 5.60 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krämig carbonara
    Betyg 4 av 5.3638 personer har röstat
    Receptet har 249 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Halloumi carbonara
    Betyg 4.4 av 5.615 personer har röstat
    Receptet har 66 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Majscarbonara
    Betyg 4.1 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Äkta carbonara utan grädde
    Betyg 4.1 av 5.382 personer har röstat
    Receptet har 56 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad