Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Caraway seed cake

Mjuk kumminkaka som är något av en engelsk klassiker. Grunden är en sockerkaka som smaksätts med mortlad kummin. Den ska vara rätt så ”torr” när den är klar och smakar fantastiskt tillsammans med ett glas madeira – men så klart även till en kopp te.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175 °C. Smörj och mjöla en bakform, ca 1 1/2 liter.
  2. Stöt kumminen i en mortel. Blanda kummin, mjöl, vaniljpulver och bakpulver i en bunke.
  3. Vispa smör och socker luftigt med elvisp, ca 2 minuter. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt vispning och tillsätt mjölken.
  4. Sikta ner mjölblandningen och rör försiktigt till en jämn smet. Klicka/häll ut smeten i formen.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen ca 45 minuter, känn med provsticka så kakan är klar.
  6. Servera med ett glas madeira.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Ingredienser

Portioner: ca 10 bitar
  • 1 tsk hel kummin
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 250 g rumsvarmt smör
  • 3 dl strösocker
  • 5 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 18516 kJ / 4425 kCal

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB