Caraway seed cake
Mjuk kumminkaka som är något av en engelsk klassiker. Grunden är en sockerkaka som smaksätts med mortlad kummin. Den ska vara rätt så ”torr” när den är klar och smakar fantastiskt tillsammans med ett glas madeira – men så klart även till en kopp te.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015
Ingredienser
ca 10 bitar
1 tsk hel kummin
5 dl vetemjöl
1 krm vaniljpulver
2 tsk bakpulver
250 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
5 ägg
1 1/2 dl mjölk
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi18516 KJ / 4425 kCal
Fett243 g
Salt6.19 g
Kolhydrater485 g
Protein69 g
Kommentar
Mängden smet lämpar sig inte för en form på 1 1/2 liter som receptet säger, utan en forn på 2 liter behövs om man inte vill ägna resten av dagen till att rengöra ugnen.
Magdalena
2016-10-15