Caraway seed cake
Mjuk kumminkaka som är något av en engelsk klassiker. Grunden är en sockerkaka som smaksätts med mortlad kummin. Den ska vara rätt så ”torr” när den är klar och smakar fantastiskt tillsammans med ett glas madeira – men så klart även till en kopp te.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015
Ingredienser
ca 10 bitar
1 tsk hel kummin
5 dl vetemjöl
1 krm vaniljpulver
2 tsk bakpulver
250 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
5 ägg
1 1/2 dl mjölk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi18516 KJ / 4425 kCal
Fett243 g
Salt6.19 g
Kolhydrater485 g
Protein69 g
Kommentar
Mängden smet lämpar sig inte för en form på 1 1/2 liter som receptet säger, utan en forn på 2 liter behövs om man inte vill ägna resten av dagen till att rengöra ugnen.
Magdalena
2016-10-15