Mugcake - muggkaka
Mugcake är en söt, chokladig och kladdig muggkaka som bara tar minuter att göra i mikron. För vem kan tacka nej till en kladdkaka i mugg? Blanda i lite nötkräm för extra mumsighet och håll koll på tiden, kör 20 sekunder i taget så blir det en perfekt muggkladdkaka! Mer populära kladdkakerecept .
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014
Ingredienser
2 portioner
4 msk majsstärkelse (maizena)
1/2 tsk bakpulver
4 msk strösocker
1 ägg
1/2 tsk vaniljpulver
1 krm salt
2 msk kakao
4 msk nötkräm av nutellatyp
3 msk mjölk
3 msk smält smör
Till servering
vispgrädde eller glass
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2304 KJ / 551 kCal
Fett31 g
Salt1.3 g
Kolhydrater59 g
Protein8 g
Kommentarer
Helt fantastiskt!! Rekommenderar super mycket!!
Tania
2021-02-03Smakade helt ok, chokladig och nutellanötig. Blev inte torr men inte heller kladdig som jag gillar dem. Berodde nog på att jag hade lite svårt vid sista steget. Hur många ggr ska man köra 20 sek i taget? 2 ggr? 3 ggr om det större kopp? Hur ser man på toppen att den är klar och inte torr eller är det bäst att testa med sticka? Om man gillar den lite kladdig ska man ha mer nutella i eller mindre majsstärkelse?
Julia
2018-02-14Hej Julia! Ja troligtvis körde du kanske kakan lite för länge, prova kortare tid nästa gång. Eftersom mikrovågsugnarnas effekt kan variera och också vilken kopp man använder så är det bäst att prova sig fram, efter den inledande minuten. Vi tänker oss att man sedan tar 20 sek i taget tills man tycker den är klar. En vidare kopp innebär att kakan blir plattare och därmed tillagas fortare. Bäst är att prova kladdigheten med en sticka. För en kladdigare kaka kan du absolut minska på majsstärkelsen. Lite mer nutella bidrar också till kladdigheten. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-02-16