Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Christmas syllabub med inlagda päron, choklad och mynta

Gör en engelsk klassiker med detta recept på krämig Christmas syllabub. Din goda smet varvad med söta päron låter du stå kallt en stund före den ska avnjutas till dessert toppad av riven choklad samt några aromatiska myntablad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa grädde och florsocker lätt, precis så att det har börjat bildas toppar. Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna. Rör i vaniljfrön (alt. vaniljsocker), päronlagen och ev. lite citronjuice.
  2. Skiva päronen i tjocka skivor. Varva smeten i portionsformar med päronskivor och låt stå i kylen minst 2 timmar före servering.
  3. Garnera med riven choklad och myntablad vid servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 1 vaniljstång (frön) eller äkta vaniljsocker (1 vaniljstång motsvarar 1 tsk vaniljsocker)
  • 1 msk päronlag
  • pressad juice från 1 citron
  • 2 konserverade päron
  • 50 g mörk choklad eller mjölkchoklad
  • färsk mynta till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?