Capricciosa
![Capricciosa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/hazwsv3uok4jxclha20n.jpg)
Hand upp alla som älskar pizza! Den här klassikern tröttnar vi aldrig på. Tomatsås gjord på hela tomater och torkad basilika. Skinka, champinjoner, oregano och riven ost på frasig pizzabotten – det är grunden till en utmärkt capricciosa. Bättre än så här blir det inte.
![Capricciosa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/hazwsv3uok4jxclha20n.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Deg
700 g kungsörnen pizzamjöl (700 g motsvarar ca 12 dl)
1 tsk salt
50 g jäst
1 tsk strösocker
5 dl ljummet vatten (37°C)
mjöl (till utbakning)
Tomatsås
1/2 förp hela konserverade tomater (à 390 g)
1/2 tsk torkad basilika
1 krm salt
2 krm svartpeppar
Topping
240 g skivad skinka
250 g färska champinjoner
150 g riven ost
1 tsk torkad oregano
För alla
Fri från laktos och ägg. Innehåller gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt osten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3777 KJ / 902 kCal
Fett20 g
Salt4.5 g
Kolhydrater135 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer