Capricciosa
Hand upp alla som älskar pizza! Den här klassikern tröttnar vi aldrig på. Tomatsås gjord på hela tomater och torkad basilika. Skinka, champinjoner, oregano och riven ost på frasig pizzabotten – det är grunden till en utmärkt capricciosa. Bättre än så här blir det inte.
Ingredienser
4 portioner
Deg
700 g kungsörnen pizzamjöl (700 g motsvarar ca 12 dl)
1 tsk salt
50 g jäst
1 tsk strösocker
5 dl ljummet vatten (37°C)
mjöl (till utbakning)
Tomatsås
1/2 förp hela konserverade tomater (à 390 g)
1/2 tsk torkad basilika
1 krm salt
2 krm svartpeppar
Topping
240 g skivad skinka
250 g färska champinjoner
150 g riven ost
1 tsk torkad oregano
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3777 KJ / 902 kCal
Fett20 g
Salt4.5 g
Kolhydrater135 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer