Calzone
Den inbakade pizzan Calzone är mångas favorit, vilket inte är konstigt med tanke på hur god den är. Här hittar du vårt recept på hemgjord Calzone, klassiskt fylld med tomatsås, skinka och ost.
Ingredienser
4 portioner
700 g vetemjöl eller pizzamjöl (700 g motsvarar ca 12 dl)
1 tsk salt
50 g jäst
1 tsk strösocker
5 dl ljummet vatten (37°C)
mjöl (till utbakning)
Tomatsås
1/2 förp hela konserverade tomater (à 390 g)
1/2 tsk torkad basilika
1 krm salt
2 krm svartpeppar
Fyllning
240 g skivad kokt skinka
150 g riven ost
1 tsk torkad oregano extra till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3602 KJ / 860 kCal
Fett17 g
Salt4.6 g
Kolhydrater133 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer