Caprese med burrata och ugnsrostade picklade tomater

Gör ugnsrostade, picklade tomater till din caprese med burrata – det ger en helt ny smakupplevelse jämfört med färska tomater. Tillsammans med gräddig burrata blir det perfekt att servera till nyrostat bröd som förrätt eller tilltugg på sommaren.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2025

Ingredienser
4 förrättsportioner
250 g små tomater (t ex körsbärstomater på kvist)
2 msk olivolja
Ättikslag
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
2 tsk fänkålsfrö
1 lagerblad
1 tsk svartpepparkorn
Till servering
2 burrata (à 100 g)
2 msk olivolja
1/2 kruka basilika
nymalen svartpeppar
grillat eller rostat bröd
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per förrättsportion
Näringsvärdet är beräknat utan bröd.
Energi1049 KJ / 252 kCal
Fett24 g
Salt0.3 g
Kolhydrater5 g
Protein6 g
Kommentarer