Snittar med parmaskinka, burrata och sparris
![Snittar med parmaskinka, burrata och sparris](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/vz7sfugqlsxnaaqjznaw.jpg)
Bjud på en snitt av rostat surdegsbröd med salt parmaskinka, krämig burrata, färsk grön sparris, basilikaolja med smak av vitlök, krispiga pistagenötter och rivet citronskal. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024
![Snittar med parmaskinka, burrata och sparris](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/vz7sfugqlsxnaaqjznaw.jpg)
Ingredienser
6 portioner
12 skivor surdegsbaguette
olivolja (till bröd och sparris)
250 g grön sparris
3 msk pistagenötter
2 förp burrata (à 100 g)
170 g prosciutto di Parma
1 msk finrivet citronskal
Örtolja
1/2 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt burrata mot laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt burrata mot tofu eller mjölkproteinfri ostersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1514 KJ / 362 kCal
Fett25 g
Salt1.8 g
Kolhydrater16 g
Protein19 g
Kommentarer