Caprese
Italienskt, lätt och fräscht! Insalata Caprese är en sallad som passar perfekt på buffébordet, till förrätt eller lättare lunch. Skivor av tomat, mozzarella och basilika varvas på ett fat och dressas med olivolja och balsamvinäger. Vips har du en smakrik capresesallad.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022
Ingredienser
4 portioner
500 g tomater
300 g mozzarella (gärna buffelmozzarella)
1 kruka basilika
3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
flingsalt
svartpeppar från kvarnen
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör så här
Tips
Gott att servera italienskt bondbröd, oliver, citroner, kapris eller italiensk salami vid sidan om.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1139 KJ / 273 kCal
Fett22 g
Salt1.3 g
Kolhydrater4 g
Protein13 g
Kommentar
Jättegod sallad som gick snabbt och enkelt att göra. Den kommer jag att göra många gånger till!!
Charlotta
2010-05-13