Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Cappellacci med paprika och antipasto

Kantarell- och ricottafyllda pastakuddar serveras här i en gräddig sås med tomater, paprika och lök. Tillsammans med härliga charkuterier i form av salami och lufttorkad skinka som toppas av kryddig rucola har du nu en rätt att njuta av.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Skär tomaterna i klyftor. Skala och skiva löken. Häll av paprikorna.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. 
  4. Häll av pastan i ett durkslag och sätt den tomma kastrullen på plattan igen. Koka ihop grädden någon minut och tillsätt tomater, paprika och lök. Låt det bli varmt och vänd sen ner pastan. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera pastan med antipasto och ruccola.

För alla

Innehåller laktos/mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri fylld pasta.
Gör äggfri: välj äggfri fylld pasta.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 tomater
  • 1/2 rödlök
  • 1 burk grillad paprika (à 290 g)
  • 250 g fylld pasta cappellacci kantarell & ricotta
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar
  • 120 g antipasto
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3424 kJ / 799 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer