Baconpasta med paprika
Denna snabblagade baconpasta går hem i de flesta magar. Medan pastan kokar svänger du ihop den goda såsen med stekt bacon, grädde och chilisås, eller ketchup för de som inte gillar starkt. Toppa slutligen med den krispiga och färska paprikan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna farfalle)
2 förp klippt bacon (à 140 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl chilisås eller ketchup
salt
peppar
2 röda paprikor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2655 KJ / 635 kCal
Fett32 g
Salt3.38 g
Kolhydrater60 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag håller helt med Frida att det var jätte gott och lättlagat, men det hjälps ju inte att det näringsmässigt är tillräckligt. Att äta pasta och grädde med bacon som tillbehör känns inte som en ok middag och inte direkt mättande.
Karin
2017-11-17Jättegott och enkelt! Men jag måste säga att jag tycker att 70 g bacon per portion är väldigt lite mat. Vi brukar vanligtvis få mat över av matkassens recept men idag åt vi (två vuxna) upp allt av såsen...
Frida
2017-11-14Hej Frida! När det gäller mängden näring (kcal) ligger detta recept gott och väl inom gränsvärdena. I detta recept ska baconet snarare ses som ett tillbehör. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-11-15Väldigt enkelt och snabbt och gott :)
Solveig
2017-11-14