Denna snabblagade baconpasta går hem i de flesta magar. Medan pastan kokar svänger du ihop den goda såsen med stekt bacon, grädde och chilisås, eller ketchup för de som inte gillar starkt. Toppa slutligen med den krispiga och färska paprikan.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
46 2017
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Karin
2017-11-17Jag håller helt med Frida att det var jätte gott och lättlagat, men det hjälps ju inte att det näringsmässigt är tillräckligt. Att äta pasta och grädde med bacon som tillbehör känns inte som en ok middag och inte direkt mättande.
Frida
2017-11-14Jättegott och enkelt! Men jag måste säga att jag tycker att 70 g bacon per portion är väldigt lite mat. Vi brukar vanligtvis få mat över av matkassens recept men idag åt vi (två vuxna) upp allt av såsen...
Redaktionen ICAse
2017-11-15Hej Frida! När det gäller mängden näring (kcal) ligger detta recept gott och väl inom gränsvärdena. I detta recept ska baconet snarare ses som ett tillbehör. Hälsningar Michelle
Solveig
2017-11-14Väldigt enkelt och snabbt och gott :)