Capellini med krämig pestokyckling, avokado och rostade pumpakärnor

Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Capellini med krämig pestokyckling, avokado och rostade pumpakärnor

Capellini är en riktigt tunn variant av spaghetti vilket gör att den ibland kallas för ”änglahår” i Italien. Den kokas på 3 minuter och passar utmärkt till lättare såser som inte tynger ner för mycket. Som i den här läckra rätten med pestokyckling, avokado och granatäpple. Toppas med rapsolja och parmesan.

Capellini med krämig pestokyckling, avokado och rostade pumpakärnor

Ingredienser

4 portioner
4 msk pesto (gärna alla Genovese)
600 g kycklingfilé
320 g tunn spaghetti (gärna cappellini)
1 avokado
2 msk pumpakärnor
250 g cocktailtomater
1 granatäpple
kallpressad rapsolja (att ringla över)
1 dl riven parmesan

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Om man inte tycker om avokado, vad kan man ha i stället då? Jag kan äta avokado, men min man klarar inte av det. Jag vet inte om han kanske är allergisk mot avokado. Konstigt i så fall, för han är inte allergisk mot något annat.

    Teddan

Näringsvärde per portion

Energi3777 KJ / 904 kCal
Fett47 g
Salt2.53 g
Kolhydrater64 g
Protein53 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pasta med tomatsås och svamp
    Betyg 4.4 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krämig spaghetti med sparris och getost
    Betyg 3.7 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad