Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Surdegsbröd med svart tappenad

Har du testat toppa mackan med kronärtskockor? Här med svart tapenade, granatäpplekärnor, parmesan och krossade valnötter blir det den perfekta smakkombinationen på ditt surdegsbröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2-4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bred ut valnötsmargarinet på brödskivorna.
  2. Toppa bröden med tapenade och lägg på kronärtkockorna, granatäppelkärnorna och parmesanen tillsammans med krossade valnötter och basilikablad.

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesanosten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggalergiker bör välj ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Recept och bild i samarbete med Becel.

Ingredienser

Portioner: 2-4
  • 4 msk bordsmargarin (gärna Becel Valnöt)
  • 4 skivor surdegsbröd
  • ca 3 msk tapenade
  • 4 skivade kronärtskockshjärtan
  • 1/2 dl granatäppelkärnor
  • 1/2 dl hyvlad parmesanost
  • 1/2 dl krossade valnötter
  • 10 basilikablad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer