Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Citronmarinerade kronärtskockor med ruccola

Enkel förrätt. Kronärskockshjärtan läggs i en marinad av dijonsenap, olivolja och citron och serveras på en bädd av ruccola. Passar också utmärkt som tillbehör till grillat, såväl kött som fisk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda olivolja med dijonsenap och vispa försiktigt i citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  2. Låt kronärtskockshjärtan rinna av och dela skockorna. Blanda skockor med dressingen och låt marinera några minuter.
  3. Servera med ruccola.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk citronsaft
  • salt och peppar
  • 1 burk kronärtskockshjärtan
  • 15 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 328 kJ / 81 kCal