Cannelloni med spenat, svamp och ricotta
Cannelloni är en maträtt med pastarör som fylls med valfri fyllning och som passar lika bra till vardagsmiddag som till bjudningen. I det här receptet använder du färska lasagneplattor som får en lyxig fyllning av spenat, svamp och ricotta.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022
Ingredienser
Ostsås
Fyllning
Till servering
För alla
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor. Byt vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: byt ricotta mot laktosfri färskost. Välj laktosfria produkter av smör, mjölk och grädde/cremè fraiche.
Näringsvärdet är beräknat exkl sallad.
Receptet har uppdaterats augusti 2022.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott! Jag stekte svampen i vitlök och rörde ner en grovrivens bit mögelost i ostsåsen. Toppade med cheddarost istället för parmesan. Succé hemmavid!
Carola
2024-07-25Gjorde som en lasagne på torr pasta. Spädde därför ostsåsen med mera mjölk. Spenaten fick sällskap av repad färsk grönkål. Gott!
Camilla
2024-02-09Måste vara fel i receptet 200g lasagneplattor till 4 pers. ? Hos oss räcker det till en person!!
Stefan
2022-10-09Hej Stefan! Alla mängder och ingredienser är helt rätt inskrivna i receptet. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-10-10