Cannelloni med spenat, svamp och ricotta
Cannelloni är en maträtt med pastarör som fylls med valfri fyllning och som passar lika bra till vardagsmiddag som till bjudningen. I det här receptet använder du färska lasagneplattor som får en lyxig fyllning av spenat, svamp och ricotta.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022
Ingredienser
4 portioner
Ostsås
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk (3 %)
2 dl finriven cheddarost
2 dl grädde eller crème fraiche
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Fyllning
400 g tinad, fryst bladspenat
1 msk smör
2 krm riven muskotnöt
500 g svamp (t ex kantareller eller champinjoner)
3 msk olivolja
250 g ricottaost
200 g färska lasagneplattor
2 msk riven parmesan
Till servering
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl sallad.
Energi3087 KJ / 737 kCal
Fett60 g
Salt2.9 g
Kolhydrater26 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott! Jag stekte svampen i vitlök och rörde ner en grovrivens bit mögelost i ostsåsen. Toppade med cheddarost istället för parmesan. Succé hemmavid!
Carola
2024-07-25Gjorde som en lasagne på torr pasta. Spädde därför ostsåsen med mera mjölk. Spenaten fick sällskap av repad färsk grönkål. Gott!
Camilla
2024-02-09Måste vara fel i receptet 200g lasagneplattor till 4 pers. ? Hos oss räcker det till en person!!
Stefan
2022-10-09Hej Stefan! Alla mängder och ingredienser är helt rätt inskrivna i receptet. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-10-10