Cannelloni med spenat, svamp och ricotta

Cannelloni är en maträtt med pastarör som fylls med valfri fyllning och som passar lika bra till vardagsmiddag som till bjudningen. I det här receptet använder du färska lasagneplattor som får en lyxig fyllning av spenat, svamp och ricotta.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022

Ingredienser
4 portioner
Ostsås
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk (3 %)
2 dl finriven cheddarost
2 dl grädde eller crème fraiche
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Fyllning
400 g tinad, fryst bladspenat
1 msk smör
2 krm riven muskotnöt
500 g svamp (t ex kantareller eller champinjoner)
3 msk olivolja
250 g ricottaost
200 g färska lasagneplattor
2 msk riven parmesan
Till servering
sallad
Gör så här
00:01:00
00:02:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl sallad.
Energi3087 KJ / 737 kCal
Fett60 g
Salt2.9 g
Kolhydrater26 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Icas färska lasagneplattor gick sönder så fort man försökte rulla dem så det fick bli som en trasig lasagne istället..
Thea
2025-01-29Hej Thea! ibland är dom kluriga att rulla. Har lagt till att man kan koka dem 1 minut så blir dom lättare att rulla. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2025-01-30Så gott! Jag stekte svampen i vitlök och rörde ner en grovrivens bit mögelost i ostsåsen. Toppade med cheddarost istället för parmesan. Succé hemmavid!
Carola
2024-07-25Gjorde som en lasagne på torr pasta. Spädde därför ostsåsen med mera mjölk. Spenaten fick sällskap av repad färsk grönkål. Gott!
Camilla
2024-02-09