Cannelloni är en maträtt med pastarör som fylls med valfri fyllning och som passar lika bra till vardagsmiddag som till bjudningen. I det här receptet använder du färska lasagneplattor som får en lyxig fyllning av spenat, svamp och ricotta.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor. Byt vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: byt ricotta mot laktosfri färskost. Välj laktosfria produkter av smör, mjölk och grädde/cremè fraiche.
Näringsvärdet är beräknat exkl sallad.
Receptet har uppdaterats augusti 2022.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Måste vara fel i receptet 200g lasagneplattor till 4 pers. ? Hos oss räcker det till en person!!
Stefan
2022-10-09Hej Stefan! Alla mängder och ingredienser är helt rätt inskrivna i receptet. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-10-10God smak men tycker det blev torrt med ricottaosten
Catharina
2022-03-10Hej Catharina! Vi har uppdaterat receptet och bland annat justerat mängden ricottaost. Hoppas du vill laga receptet igen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2022-08-29Mycket gott! Men jag gjorde en lasagne på torra lasagneplattor istället med ostsåsen underst och överst, det gick jättebra!
Eva
2021-12-19