Cannelloni med spenat, svamp och ricotta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Cannelloni med spenat, svamp och ricotta

Cannelloni är en lite pillrig pastarätt att göra, men den blir tjusig på tallriken vid servering. Till cannellonin använder du färska lasagneplatttor, som får en lyxig fyllning av spenat, svamp och ricotta samman med lite parmesanost och cheddar.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ostsås: Smält smör i en kastrull. Rör ner mjöl, senapspulver och kajennpeppar. Vispa långsamt ner mjölken och rör till en slät blandning.
    Låt sjuda ca 5 minuter. Rör då och då.
  3. Ta från värmen och blanda ner ostarna. Låt svalna. Rör ner grädde eller crème fraiche. Krydda med salt och peppar.
  4. Fyllning: Smält smör i en kastrull. Lägg i spenaten. Krydda med muskot, salt och peppar. Fräs ca 3 minuter tills all vätska kokat in. Häll spenaten i ett durkslag. Låt svalna.
  5. Dela ev stor svamp. Skär den i skivor. Fräs svampen i olivolja i en stor kastrull tills den är mjuk och ev vätska kokat in, det tar ca 5 minuter.
  6. Krama ut överflödig vätska ur spenaten och blanda med svampen. Rör ner ricotta och parmesanost. Krydda med salt och peppar.
  7. Bre hälften av ostsåsen i en smord ugnssäker form, ca 30 x 40 cm (för 4 port).
  8. Klicka 3 msk av fyllningen längs ena kanten på en lasagneplatta, men lämna lite marginal längst ut. Rulla ihop och lägg i formen med skarven nedåt. Upprepa med resten av lasagneplattorna.
  9. Bre resterande ostsås ovanpå rullarna så att de täcks. Strö över parmesanost.
  10. Tillaga i ugnen ca 20 minuter, tills ytan är gyllenbrun. Servera gärna med en grönsallad.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta och förkoka den. Ersätt vetemjöl med Maizena (majsstärkelse) utrörd i en del av mjölken.
Gör äggfri: använd äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g färska lasagneplattor
  • 2 msk riven parmesanost
Ostsås
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 krm kajennpeppar
  • 3 dl mjölk (3 %)
  • 2 dl finriven cheddarost
  • 2 msk riven parmesanost
  • 2 dl grädde eller crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Fyllning
  • 1 msk smör
  • 400 g fryst, tinad bladspenat
  • 2 krm riven muskotnöt
  • 500 g svamp (gärna portabella)
  • 3 msk olivolja
  • 2 askar ricottaost (à 250 g)
  • 2 msk riven parmesanost
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan