Säg hej till Janssons frestelses kusin – den utan ansjovissmak. Här möter söta rotfrukter krämig cheddar och knaprig kavring. En smakrik rotsaksgratäng lika rätt på julbordet och påskbuffén som till söndagssteken. Välj rotfrukter efter smak, tycke och säsong!
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2014
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfria produkter av grädde, crème fraiche och smör. Kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädde och crème fraiche mot soja-, havre- eller risbaserade ersättningsprodukter. Välj mjölkfritt ostalternativ och matfett. Kontrollera innehållet i brödet.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gulay
2022-12-05Äger ingen mandolin eller matberedare jag undrar kan man skära rotfrukterna på ett annat viss typ skiva bara? Jag undrar även är det någon som har minskat på grädden? Tycker att 5 dl grädde plus creme fraiche är jätte mycket mängd väska. Kan man göra det dagen innan? Många frågor men tror inte att jag får svar.
Henrik
2020-12-21Äter inte janssons frestelse så jag lagar denna istället varje år. Den är såå god
My
2019-12-29God gratäng med mycket sås. Nästa gång byter jag ut rotsellerin mot potatis dock. Glömde smulet uppepå, men gott ändå!