Cannelloni med ricotta, svamp och ajvar relish
Cannelloni är fyllda pastarullar som täcks med en god sås och gratineras i ugnen. Här byter vi den klassiska tomatsåsen mot paprikaröran ajvar relish. I fyllningen gömmer sig champinjoner, zucchini, ricotta och crème fraiche. Och ja, det smakar gott!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
300 g färska champinjoner
1 stor zucchini (à ca 400 g)
3 msk rapsolja
3 krm salt
2 krm svartpeppar
1 ask ricottaost (à ca 250 g)
2 dl crème fraiche
1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
1 burk mild ajvar relish (à ca 350 g)
3 dl vatten
1 dl riven ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2240 KJ / 536 kCal
Fett40 g
Salt2.7 g
Kolhydrater26 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag gillade men 17-åringen var inte lika lycklig.
Cecilia
2021-01-26Lättlagad och gott! Bra vegetarisk alternativ. Kommer att lagas igen.
Man kin
2015-01-17