Cannelloni med ricotta, svamp och ajvar relish

19
2
Cannelloni med ricotta, svamp och ajvar relish

Cannelloni är fyllda pastarullar som täcks med en god sås och gratineras i ugnen. Här byter vi den klassiska tomatsåsen mot paprikaröran ajvar relish. I fyllningen gömmer sig champinjoner, zucchini, ricotta och crème fraiche. Och ja, det smakar gott!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Cannelloni med ricotta, svamp och ajvar relish

Ingredienser

4 portioner
2
vitlöksklyftor
300 g
färska champinjoner
1
stor zucchini (à ca 400 g)
3 msk
rapsolja
3 krm
salt
2 krm
svartpeppar
1
ask ricottaost (à ca 250 g)
2 dl
crème fraiche
1
paket färska lasagneplattor (à 200 g)
1
burk mild ajvar relish (à ca 350 g)
3 dl
vatten
1 dl
riven ost

För alla

Gör glutenfri: Välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Välj laktosfri färskost och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: Byt ricotta mot mjölkproteinfri färskost. Ersätt crème fraiche med Imat fraiche eller Sour supreme (innehåller soja). Välj mjölkfritt ostalternativ att riva.
Gör äggfri: Välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Cecilia

1/26/2021

Jag gillade men 17-åringen var inte lika lycklig.

Man kin

1/17/2015

Lättlagad och gott! Bra vegetarisk alternativ. Kommer att lagas igen.

Näringsvärde per portion

Energi 2240 KJ / 536 kCal
Fett 40 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 26 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept