Ricottabiffar med paprikarelish | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ricottabiffar med paprikarelish

Ricottaosten i biffarna ger en mjuk smak och saftigt kött och tillsammans med den smakrika paprikarelishen blir det här en spännande rätt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Ricottabiffar: Skala och hacka lök och vitlök. Hacka basilikan och blanda med lökhacket, färs, ricotta, ägg, salt och peppar. Forma till biffar, 2 st per portion, och stek dem i en stekpanna i oljan.
  3. Paprikarelish: Dela och kärna ur paprikorna, strimla dem tunt. Blanda paprikorna med ajvar relish och smaka av med salt och peppar. Skär basilikan grovt och blanda ned i paprikaröran.
  4. Koka couscous eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Stek klart biffarna mitt i ugnen 8 minuter.
  6. Servera biffarna med paprikarelishen och couscous eller annat gryn.

För alla

Gör glutenfri: Byt ut couscous mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: Byt ut ricottan mot laktosfri cream cheese.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut ricottan mot Sour supreme (innehåller soja)
Gör äggfri: Uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port couscous eller annat gryn
Ricottabiffar
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 kruka basilika
  • ca 500 g nötfärs
  • 150 g ricottaost
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 msk olja
Paprikarelish
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 dl ajvar relish
  • 1/2 kruka basilika
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2893 kJ / 693 kCal