Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Canelones

Canelones är goda fyllda pannkakor som tillagas i ugnen. Fyllningen består av muskotnöt, majskorn och parmesanost och över de fyllda pannkakorna tillsätter du en smakrik tomatsås.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda vetemjöl och salt. Vispa äggen och rör ner i mjölet.
  2. Smält smöret och blanda med mjölken. Vispa försiktigt ner mjölkblandningen.
  3. Täck och låt vila i minst 30 minuter eller över natten. Rör ordentligt och stek 8-10 pannkakor (för 6 port).
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Fyllning: Smält smöret till fyllningen i en kastrull. Rör ner mjölet. Värm mjölken och rör försiktigt ner den. Låt koka upp. Krydda och häll i majskornen.
  6. Fyll och rulla ihop varje pannkaka. Lägg i 1-2 ugnssäkra former (för 6 port, beroende på storlek). Häll över Tomatsås. Strö över osten.
  7. Tillaga i ugnen i nedre delen ca 20 minuter. 

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk salt
  • 3 stora ägg
  • 50 g smör
  • 5 1/2 dl mjölk
  • 5 dl tomatsås (se länk nedan) eller pastasås
Fyllning
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 burkar majskorn (à 300 g)
  • 2 dl riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2540 kJ / 610 kCal
Läs mer om näringsvärden