Jättepirog

222
6
Jättepirog

Jättepiroger som är en favorit för både stora och små! Färsen steks i olja där tacokrydda, vatten och tomatsås rörs i och det får koka upp. Därefter får färsen svalna och morötter vänds i. Fördela fyllningen på degen och forma till piroger och grädda i ugnen. Servera med sallad, majs och gräddfil.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2015

Jättepirog

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g nötfärs
1 tsk olja
1 påse taco kryddmix (à 40 g)
1 dl vatten
tomatsås (från pizzkitet)
2 morötter
600 g kylt pizzakit
mjölk (till pensling)
1/2 isbergssallad
1/2 burk majskorn (à 340 g)
2 dl gräddfil

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pizzakitet.
Rätten innehåller gluten men är fri från ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och gräddfil utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna gräddfilen med chilisås eller rökt paprikapulver, salt och peppar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

222

Kommentarer

Maria

2022-10-26

Trevligt recept!

Christian

2021-09-22

Går alldeles utmärkt att blanda 50% Qourn™ -färs med 50% köttfärs om man höftar i lite grädde och gräddfil samt lite extra olja i qournfärsen så den efterliknar köttfärs i fetthalt och krämighet. Då smakar den exakt som köttfärs! Perfekt för köttälskaren som tänker på klimatet.

Linnea

2020-03-25

Kan man frysa dessa?

Redaktionen ICAse

2020-04-01

Hej Linnea! Ursäkta sent svar. Pirogen är godast som nygräddad men det går bra att frysa in den. Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2861 KJ / 680 kCal
Fett 29 g
Salt 3.58 g
Kolhydrater 66 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden