Jättepirog

Jättepiroger som är en favorit för både stora och små! Färsen steks i olja där tacokrydda, vatten och tomatsås rörs i och det får koka upp. Därefter får färsen svalna och morötter vänds i. Fördela fyllningen på degen och forma till piroger och grädda i ugnen. Servera med sallad, majs och gräddfil.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2015

Ingredienser
4 portioner
ca 500 g nötfärs
1 tsk olja
1 påse taco kryddmix (à 40 g)
1 dl vatten
tomatsås (från pizzkitet)
2 morötter
600 g kylt pizzakit
mjölk (till pensling)
1/2 isbergssallad
1/2 burk majskorn (à 340 g)
2 dl gräddfil
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på pizzakitet.
Rätten innehåller gluten men är fri från ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och gräddfil utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Smaksätt gärna gräddfilen med chilisås eller rökt paprikapulver, salt och peppar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2861 KJ / 680 kCal
Fett29 g
Salt3.58 g
Kolhydrater66 g
Protein36 g
Kommentarer
Trevligt recept!
Maria
2022-10-26Går alldeles utmärkt att blanda 50% Qourn™ -färs med 50% köttfärs om man höftar i lite grädde och gräddfil samt lite extra olja i qournfärsen så den efterliknar köttfärs i fetthalt och krämighet. Då smakar den exakt som köttfärs! Perfekt för köttälskaren som tänker på klimatet.
Christian
2021-09-22Kan man frysa dessa?
Linnea
2020-03-25Hej Linnea! Ursäkta sent svar. Pirogen är godast som nygräddad men det går bra att frysa in den. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-04-01