Jättepirog

211
4
Jättepirog

Jättepiroger som är en favorit för både stora och små! Färsen steks i olja där tacokrydda, vatten och tomatsås rörs i och det får koka upp. Därefter får färsen svalna och morötter vänds i. Fördela fyllningen på degen och forma till piroger och grädda i ugnen. Servera med sallad, majs och gräddfil.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2015

Jättepirog

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g
nötfärs
1 tsk
olja
1
påse taco kryddmix (à 40 g)
1 dl
vatten
-
tomatsås (från pizzkitet)
2
morötter
600 g
kylt pizzakit
-
mjölk (till pensling)
1/2
isbergssallad
1/2
burk majskorn (à 340 g)
2 dl
gräddfil

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pizzakitet.
Rätten innehåller gluten men är fri från ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och gräddfil utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna gräddfilen med chilisås eller rökt paprikapulver, salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

211

Kommentarer

Linnea

3/25/2020

Kan man frysa dessa?

Redaktionen ICAse

4/1/2020

Hej Linnea! Ursäkta sent svar. Pirogen är godast som nygräddad men det går bra att frysa in den. Hälsningar Elina

Ann-theres

4/2/2015

Jätte gott Tips blandade i en creme fraiche i köttfärsen

Jonathan

3/30/2015

Snabbt, lättlagat och gott! Tog lite överbliven tacosås vid sidan också, perfekt komplement.

Näringsvärde per portion

Energi 2861 KJ / 680 kCal
Fett 29 g
Salt 3.58 g
Kolhydrater 66 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept