Jättepirog
Jättepiroger som är en favorit för både stora och små! Färsen steks i olja där tacokrydda, vatten och tomatsås rörs i och det får koka upp. Därefter får färsen svalna och morötter vänds i. Fördela fyllningen på degen och forma till piroger och grädda i ugnen. Servera med sallad, majs och gräddfil.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2015
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g nötfärs
1 tsk olja
1 påse taco kryddmix (à 28 g)
1 dl vatten
tomatsås (från pizzkitet)
2 morötter
600 g kylt pizzakit
mjölk (till pensling)
1/2 isbergssallad
1/2 burk majskorn (à 340 g)
2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2861 KJ / 680 kCal
Fett29 g
Salt3.58 g
Kolhydrater66 g
Protein36 g
Kommentarer
Trevligt recept!
Maria
2022-10-26Går alldeles utmärkt att blanda 50% Qourn™ -färs med 50% köttfärs om man höftar i lite grädde och gräddfil samt lite extra olja i qournfärsen så den efterliknar köttfärs i fetthalt och krämighet. Då smakar den exakt som köttfärs! Perfekt för köttälskaren som tänker på klimatet.
Christian
2021-09-22Kan man frysa dessa?
Linnea
2020-03-25Hej Linnea! Ursäkta sent svar. Pirogen är godast som nygräddad men det går bra att frysa in den. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-04-01