Jättepirog

Betyg 2.6 av 5.
229 personer har röstat
6
Jättepirog

Jättepiroger som är en favorit för både stora och små! Färsen steks i olja där tacokrydda, vatten och tomatsås rörs i och det får koka upp. Därefter får färsen svalna och morötter vänds i. Fördela fyllningen på degen och forma till piroger och grädda i ugnen. Servera med sallad, majs och gräddfil.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2015

Jättepirog

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g nötfärs
1 tsk olja
1 påse taco kryddmix (à 28 g)
1 dl vatten
tomatsås (från pizzkitet)
2 morötter
600 g kylt pizzakit
mjölk (till pensling)
1/2 isbergssallad
1/2 burk majskorn (à 340 g)
2 dl gräddfil

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
229 personer har röstat

Kommentarer

Trevligt recept!

Maria

2022-10-26

Går alldeles utmärkt att blanda 50% Qourn™ -färs med 50% köttfärs om man höftar i lite grädde och gräddfil samt lite extra olja i qournfärsen så den efterliknar köttfärs i fetthalt och krämighet. Då smakar den exakt som köttfärs! Perfekt för köttälskaren som tänker på klimatet.

Christian

2021-09-22

Kan man frysa dessa?

Linnea

2020-03-25

Hej Linnea! Ursäkta sent svar. Pirogen är godast som nygräddad men det går bra att frysa in den. Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-04-01

Näringsvärde per portion

Energi2861 KJ / 680 kCal
Fett29 g
Salt3.58 g
Kolhydrater66 g
Protein36 g

Testa liknande recept

Tacopiroger
Betyg 3.2 av 5.
236 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizzapirog med skinka
Betyg 3.5 av 5.
52 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttfärspizza
Betyg 3 av 5.
104 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Inbakad köttfärspizza
Betyg 3.6 av 5.
37 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddig köttfärspizza
Betyg 4.1 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tacopizza med kycklingfärs och majs
Betyg 3.3 av 5.
85 personer har röstat
Under 45 min att tillaga