Campanelle med räkor i dillsås

Betyg 3.8 av 5.21 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Campanelle med räkor i dillsås

Vi tycker att räkor och dill bör ätas året om, så här kommer en krämig räkpasta! Dillen är förvisso huvudspelaren i denna rätt, men till den krämiga såsen bryter de syrliga tomaterna av helt perfekt. Något som också gör det roligare för ögat är formpastan campanelle!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2020

Campanelle med räkor i dillsås

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna campanelle)
1 ask färsk dill (à 20 g)
1 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 fiskbuljongtärning
salt
peppar
250 g tomatmix
400 g frysta skalade räkor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Supergott!

    Elin

Näringsvärde per portion

Energi1933 KJ / 463 kCal
Fett11 g
Salt3 g
Kolhydrater58 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Räkor i kokosmjölk med ingefära
    Betyg 4 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pasta med räkor och citronsås
    Betyg 3.7 av 5.55 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Het räkpasta med tomat och basilika
    Betyg 4.5 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Enkel skaldjurssoppa
    Betyg 4.1 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad