Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Ägg- och räksmör

Luftigt och vispat ägg- och räksmör är en ljuvlig smakkombo till den grillade fisken. Smaksätt med dill, citronsaft, salt och peppar. Perfekt när du vill imponera på dina gäster.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna om de är frusna.
  2. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 9 minuter och spola dem kalla.
  3. Skala och hacka äggen. Hacka dillen grovt. Krama ur vätskan från räkorna och hacka dem. Pressa saften ur citronen.
  4. Vispa smöret med olivoljan luftigt med elvisp. Vänd ner ägg, dill och räkor. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft.
  5. Servera smöret till fisk, sparris och färskpotatis.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per protion ägg- och räksmör exkl tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g skalade räkor
  • 2 ägg
  • 1/2 kruka dill
  • 1/2 citron
  • 100 g smör (rumstempererat)
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • Grillad fisk, sparris och kokt färskpotatis
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1121 kJ / 268 kCal