UNDER 30 MIN | Medel

Calzone med prosciutto cotto

Att göra en calzone hemma hör kanske inte till det vanliga, men med tanke på resultatet så borde det kanske det! En perfekt calzone svänger du enkelt ihop med en färdig pizzadeg, lite prosciutto cotto och riven ost. Blanda en fräsch sallad till och middagen är serverad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär skinkan i strimlor.
  3. Kavla ut pizzadegen, ca 30x40 cm. Lägg degen med ett bakplåtspapper på en plåt. 
  4. Bred tomatcrèmen på degen, men inte på kanterna. Lägg skinkan på halva degen och toppa med osten. Vik över degesidan utan skinka och tryck ihop kanterna. Grädda i ugnen ca 15 minuter.
  5. Skär paprikorna i bitar. 
  6. Dela pizzan och servera den med ruccola och paprika.

För alla

Kontrollera noga innehållet i soltorkad tomat crèmen.
Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Blanda gärna paprikan och ruccolan med lite olivolja och rödvinsvinäger.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 120 g prosciutto cotto
  • 400 g pizzadeg
  • 1/2 dl soltorkad tomat crème
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 150 g snackpaprika
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2909 kJ / 691 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept