Calzone med prosciutto cotto

2
1
Calzone med prosciutto cotto

Att göra en calzone hemma hör kanske inte till det vanliga, men med tanke på resultatet så borde det kanske det! En perfekt calzone svänger du enkelt ihop med en färdig pizzadeg, lite prosciutto cotto och riven ost. Blanda en fräsch sallad till och middagen är serverad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2020

Calzone med prosciutto cotto

Ingredienser

2 portioner
120 g
prosciutto cotto
400 g
pizzadeg
1/2 dl
soltorkad tomat crème
1 1/2 dl
riven ost
150 g
snackpaprika
1/2
påse rucola (à 65 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i soltorkad tomat crèmen.
Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Blanda gärna paprikan och ruccolan med lite olivolja och rödvinsvinäger.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Hannah

11/10/2020

Väldigt väldigt salt med glutenfri färdig pizzabotten, inte god att göra Calzone på eftersom brödet är väldigt ”tuggigt”. Fick vika ut den och äta som vanlig pizza ist, men ändå inte så gott. Snåla inte med tomatkrämen då skinkan lätt tar över.

Näringsvärde per portion

Energi 2909 KJ / 691 kCal
Fett 27 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 73 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept