Helbakad sejrygg med vamt potatis- och caesarsallad
Det här är en utsökt, lättlagad men festlig fiskrätt som passar utmärkt till helgmiddagen. Potatissalladen med morötter och romanssallad som varvas med hemlagad caesardressing blir ett lyxigt tillbehör med frisk sälta.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2012
Ingredienser
4 portioner
800 g sejfilé (gärna ryggbit)
finrivet skal av 1/2 citron
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm peppar
Potatissallad
600 g potatis (gärna små)
200 g knippmorötter
1 romansallad
Caesardressing
1 äggula
1 liten finriven vitlöksklyfta
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 msk dijonsenap
25 g finhackade sardellfiléer (25 g motsvarar ca 10-15 st)
1 1/2 dl matolja
1 dl finriven parmesan
vatten
salt och peppar
Till garnering
rädisor
dillvippa
ev sardellfiléer
För alla
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ i caesardressingen.
Gör äggfri: ersätt caesardressingen med crème fraiche, t ex saffran/tomat.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott och annorlunda. Vi använde kummelfileer, antar att även torsk och kolja går bra. Var noga med att inte ha fisken i ugnen för länge, 10-11 min räckte bra för normaltjocka filéer. Färsk sommarpotatissallad blir nog fint i salladen.
Annika
2021-08-28detta är riktigt gott. jag stekte sejen (4 hg räcker) i smör i en panna på spisen. dressingen är supersalt, men god.
Göran
2013-09-29