Helbakad sejrygg med vamt potatis- och caesarsallad

6
2
Helbakad sejrygg med vamt potatis- och caesarsallad

Det här är en utsökt, lättlagad men festlig fiskrätt som passar utmärkt till helgmiddagen. Potatissalladen med morötter och romanssallad som varvas med hemlagad caesardressing blir ett lyxigt tillbehör med frisk sälta.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2012

Helbakad sejrygg med vamt potatis- och caesarsallad

Ingredienser

4 portioner
800 g sejfilé (gärna ryggbit)
finrivet skal av 1/2 citron
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm peppar

Potatissallad

600 g potatis (gärna små)
200 g knippmorötter
1 romansallad

Caesardressing

1 äggula
1 liten finriven vitlöksklyfta
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 msk dijonsenap
25 g finhackade sardellfiléer (25 g motsvarar ca 10-15 st)
1 1/2 dl matolja
1 dl finriven parmesan
vatten
salt och peppar

Till garnering

rädisor
dillvippa
ev sardellfiléer

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ i caesardressingen.
Gör äggfri: ersätt caesardressingen med crème fraiche, t ex saffran/tomat.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Annika

2021-08-28

Jättegott och annorlunda. Vi använde kummelfileer, antar att även torsk och kolja går bra. Var noga med att inte ha fisken i ugnen för länge, 10-11 min räckte bra för normaltjocka filéer. Färsk sommarpotatissallad blir nog fint i salladen.

Göran

2013-09-29

detta är riktigt gott. jag stekte sejen (4 hg räcker) i smör i en panna på spisen. dressingen är supersalt, men god.