Caesarsallad med kyckling och bacon

Klassisk Caesarsallad med kyckling, krispig romansallad, knaperstekt bacon, hyvlad parmesanost och frasiga brödkrutonger. Vänd ner salladen i en makalöst god dressing av sardellfiléer och vitlök med pikant smak från worcestershiresås samt parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010

Ingredienser
4 portioner
Dressing
1 liten vitlöksklyfta
3 sardellfiléer
1 äggula
1 tsk citronsaft
1/2 tsk worcestershiresås
1 krm salt
2 dl rapsolja
2 msk olivolja
1 msk vatten
1 dl finriven parmesan
svartpeppar
Sallad
2 romansallad
140 g bacon
400 g kycklingfilé
salt
Till servering
brödkrutonger
hyvlad parmesan
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3086 KJ / 737 kCal
Fett67 g
Salt2.4 g
Kolhydrater1 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stPerfekt ”Ceasar-smak”, mycket nöjd. Och jag, som inte hade sardeller hemma (och var i tidsnöd) tog kapris istället - och det gick lika bra ☺️
Gunnel
Blev mycket gott!🌞
Karl
Supergod dressing. Jag tog en halv msk extra vatten för att få en något lösare konsistens.
Lena
Håller med Jonas ang måtten på dressingen. Alldeles för mkt blev det och sååååå saltig!
Mitra
Hej Mitra och ni andra som kommenterat mängderna. Våra kockar har nu provlagat om och uppdaterat receptet med tydliga mått. Vi har därför tagit bort flera kommentarer. Hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika
ICA-köket