Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Caesarsallad

Klassisk Caesarsallad med kyckling, krispig romansallad, knaperstekt bacon, hyvlad parmesanost och frasiga brödkrutonger. Vänd ner salladen i en makalöst god dressing av färskpressad citronjuice, sardellfiléer och vitlök. Servera salladen med bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dressing: Mixa vitlöksklyfta, sardellfiléer, äggula, riven parmesanost och färskpressad citronjuice med stavmixer eller i en matberedare. Tillsätt olja i en tunn stråle samtidigt som du fortsätter att mixa. Smaka av med salt.
  2. Sallad: Blanda dressingen med kött från en kycklingklubba och romansallad i bitar. Toppa med knaperstekt bacon och hyvlad parmesanost.
  3. Strö över brödkrutonger eller servera salladen med vitlöksbröd.

Tips

Se till att alla ingredienser till dressingen håller samma temperatur, så spricker den inte lika lätt.

Ingredienser

Dressing
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 5 sardellfiléer
  • 1 äggula
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 1/2 tsk färskpressad citronjuice
  • ca 3/4 dl neutral olja
  • 1 krm salt
Sallad
  • kött från kycklingklubba
  • romansallad
  • knaperstekt bacon
  • hyvlad parmesanost
  • brödkrutonger eller vitlöksbröd
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!