Butternut pumpa i ugn med potatis, kycklinglår och ostkräm

Pumpa, potatis, andra grönsaker och kycklinglårfiléer lagas här i samma ugnsplåt i ugnen. Bekvämt och enkelt samt ger massor med härliga smaker. Servera gärna med den krämiga och goda ostkrämen av vitost och salvia som passar perfekt till ugnsgrönsakerna och kycklingen.

Ingredienser
4 portioner
1/2 butternutpumpa (à ca 1 kg)
500 g potatis
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
1 citron (1 citron motsvarar finrivet skal och 1 msk saft)
600 g kycklinglårfilé
2 rödlökar
2 tomater
1/2 kruka salvia
200 g vitost krämig hel bit 20%
1 dl crème fraiche
1 dl rostade hasselnötter
65 g mâchesallad
Gör så här
00:10:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3034 KJ / 725 kCal
Fett43 g
Salt2 g
Kolhydrater35 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
För att underlätta så köpte jag minutstrimlor av kycklingen samt körde allting i ugnen i ett svep på 35 minuter på 200 grader. Måttet med vitost och creme fraiche kändes lite off. Skulle ha räckt med hälften av vitosten. Tog nu extra creme fraiche och salvia för att jämna ut det. La även till citronsaft i röran för att balansera smaken, blev lite mäktig sälta och smak på osten annars. Ersatte sen machêsalladen mot spenat. Supergod rätt, men tog över en timme att laga.
Hanna
2025-02-12…och tomat även i 25 min!
Sarah
2024-10-06Tiden som står för potatisen är inte tillräcklig. Jag skulle köra först potatis 10-15min, sen potatis och pumpa 10 min. Sen potatis, pumpa och lök och kyckling 25 min.
Sarah
2024-10-06