Butternut pumpa i ugn med potatis, kycklinglår och ostkräm

Pumpa, potatis, andra grönsaker och kycklinglårfiléer lagas här i samma ugnsplåt i ugnen. Bekvämt och enkelt samt ger massor med härliga smaker. Servera gärna med den krämiga och goda ostkrämen av vitost och salvia som passar perfekt till ugnsgrönsakerna och kycklingen.

Ingredienser
4 portioner
1/2 butternutpumpa (à ca 1 kg)
500 g potatis
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
1 citron (1 citron motsvarar finrivet skal och 1 msk saft)
600 g kycklinglårfilé
2 rödlökar
2 tomater
1/2 kruka salvia
200 g vitost krämig hel bit 20%
1 dl crème fraiche
1 dl rostade hasselnötter
65 g mâchesallad
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3034 KJ / 725 kCal
Fett43 g
Salt2 g
Kolhydrater35 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
13 stSmaklöst recept. Kycklingen blev torr och kokt i all vätska.
Fanny
För att underlätta så köpte jag minutstrimlor av kycklingen samt körde allting i ugnen i ett svep på 35 minuter på 200 grader. Måttet med vitost och creme fraiche kändes lite off. Skulle ha räckt med hälften av vitosten. Tog nu extra creme fraiche och salvia för att jämna ut det. La även till citronsaft i röran för att balansera smaken, blev lite mäktig sälta och smak på osten annars. Ersatte sen machêsalladen mot spenat. Supergod rätt, men tog över en timme att laga.
Hanna
…och tomat även i 25 min!
Sarah
Tiden som står för potatisen är inte tillräcklig. Jag skulle köra först potatis 10-15min, sen potatis och pumpa 10 min. Sen potatis, pumpa och lök och kyckling 25 min.
Sarah
Hur mycket pumpa ska det vara, hälften av en enkilos eller är den den halva pumpan som ska väga 1 kg alltså en halv 2kilos?
Eva-carin
Det blev jättegott om man gjorde som en av kommentarerna här och steker kycklingen separat först och sedan låter den stekas ovanpå grönsakerna. Jag lade till 1tsk chiliflakes på grönsakerna och rörde runt, och en färsk hackad chili tillsammans med citronen till kycklingen.
Suvi
Med lite modifieringar blev det väldigt gott. Hade chilipeppar i oljan på potatis och pumpa, och körde dessa ensamma först. Lade i lök och tomat efter 15 min i ugnen, sen brynte jag kycklingen i stekpannan och lät den gå klart uppe på grönsakerna. Lade till lite cayennepeppar i citronmarinaden också.
Sara
ICA.....gör om receptet....för mycket vätska.....har ni själva prövar att laga efter receptet.....kycklingen blev kokt..inte gott..
Carina
”Vitost, krämig”, kan ni ge exempel på vad det är för en ost? Hittar ingen i affären som heter vitost.
Jessica
Hahaha ja 45 min tog det bara att brottas med pumpan, som oerfaren pumpa ätare. Jättemycket vätska på plåten, men tömde av så mycket det gick. Lät allt vara kvar på, efter. Kycklingen lät jag ligga i kryddor och citronen i en påse en stund, medans potatis mm förbereddes. Gav mycket smak. Tog även sötpotatis på plåten. Bytte ut salvian med basilika. Med kommentarerna tidigare så kryddade jag på. Tog långtid att göra, men resultatet blev kanon gott. Skulle blivit ännu bättre om potatis mm skulle blivit mer rostade än kokta. Ihop med ostkrämen och de rostade nötterna, Så gott!!!
Christina