Buttermilk fried chicken

Betyg 4.3 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Buttermilk fried chicken

Den amerikanska klassikern buttermilk fried chicken kännetecknas av sin syrliga marinad med vinäger och en knaprig panering som gör kycklingen saftig på insidan och krispig på utsidan. Servera kycklingbenen nyfriterade, gärna med mac and cheese.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019

Buttermilk fried chicken

Ingredienser

4 portioner
2 1/2 dl mjölk
1 msk vitvinsvinäger
500 g kycklingben
3/4 tsk salt
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk vitlökspulver

Panering

2 1/2 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk chilipulver
ca 1 l neutral olja till fritering

Till servering

bladpersilja
flingsalt

Gör så här

00:10:00
01:00:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Marinera kycklingen i "pickle brine", juicen från inlagd gurka mins 1 dygn innan. Blir ännu bättre

    Kristoffer

  • Gott!! Bytte ut hälften av mjölet till maizena. Mer krisp!!

    Frida

  • Wow såå gott!!

    Carina

Näringsvärde per portion

Energi2176 KJ / 520 kCal
Fett31 g
Salt2.7 g
Kolhydrater31 g
Protein30 g

Testa liknande recept

  • Oprahs favoritkyckling
    Betyg 2.8 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Kycklingben med tzatziki
    Betyg 3.6 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kycklingben med sweet chilisås
    Betyg 3.4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad