Busenkel broccolisoppa

589
78 Klimatsmart
Busenkel broccolisoppa

En riktigt smarrig soppa av broccoli som dessutom är lätt som en plätt att laga till! Servera den varma broccolisoppan tillsammans med en brödbit och njut!

Skriv ut
Busenkel broccolisoppa

Ingredienser

4 portioner
1
lök
3
potatisar
250 g
broccoli
9 dl
grönsaksbuljong (vatten och grönsaksfond eller tärning)
2 dl
matlagningsgrädde
-
salt och peppar

Till servering

bröd
kräftstjärtar

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut matlagningsgrädde mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Detta leder till ca en fjärdedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

589

Kommentarer

Emma

2021-05-24

Tog dubbelt så mkt broccoli (500g) och potatis (6st) till totalt 1 liter buljong och 2 dl fullfett grädde. Pressade i en 1/2 citron. Blir familjevänligt och gott. 3 åringen älskar! Äter alltid en skål av soppa och sedan pannkakor.

Elin

2021-05-20

God soppa. Jag använde vispgrädde istället för matlagningsgrädde och tillsatte lite citronsaft för syra. Jag rekommenderar som flera andra att ta mindre vatten eller göra en bottenredning för att få lite mer fyllig konsistens.

Malin

2021-04-21

Jag tog 1 dl äkta vispgrädde istället för "blaskig matlagningsgrädde" sedan lät jag det stå och puttra lite på låg värme ca 15 min efter. Det blev perfekt konsistens. Inte för blaskig. Inte för tjock. Precis som en soppa skall vara. Jag hade även purjolök och charlottenlök i samt chili explosion för lite hetta. Så smarrig! (Blev två middagar för mig och endast ca 350 kcal per portion).

Näringsvärde per portion

Energi 692 KJ / 165 kCal
Fett 8 g
Salt 2 g
Kolhydrater 15 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept