Burrata med pistagepesto och jordgubbar

Basilika och jordgubbar är riktiga smakkompisar! Mixar du basilikan till en pesto och serverar den tillsammans med burrata och jordgubbar så har du skapat en perfekt sommar-förrätt. Ät som den är eller servera med ett gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022

Ingredienser
4 portioner
Pesto
1 kruka basilika
1 dl pistagenötter (osaltade)
1 liten riven vitlöksklyfta
1/2 dl riven parmesan
1 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 l färska jordgubbar
2 burrata (à 100 g)
basilikablad (till garnering)
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1951 KJ / 466 kCal
Fett39 g
Salt1.2 g
Kolhydrater14 g
Protein14 g
Kommentarer
Ska det vara såna salta pistagenötter med skal eller ska de vara osaltade?
Linda
2025-06-12Hej Linda! Vad bra att du frågade så att vi kan förtydliga receptet! det ska vara osaltade. Men har man saltade så kan man strunta i saltet! :) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-06-13Både vackert, gott och enkelt! En utmärkt sommarförrätt! Fick tips av Systembolaget att dricka en Pinot gris från Alsace till. Passade perfekt! Hamnar i min receptsamling. :)
Maria
2024-06-02Så magiskt gott
Emma
2022-07-22