Burrata med brynt rosmarinsmör och pinjenötter

Betyg 4.6 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Burrata med brynt rosmarinsmör och pinjenötter

Njut av en lyxig förrätt med krämig burrata, gyllene brynt rosmarinsmör och rostade pinjenötter. En enkel men förförisk rätt som garanterat imponerar på dina gäster! 

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024

Ett fat med hög kant fyllt med krämig burrata och brynt rosmarinsmör på och endivblad vid sidan om.

Ingredienser

4 portioner
2 burrata (à 100 g)
50 g smör
1 kruka rosmarin (1 dl plockad, för 4 port)
50 g pinjenötter
flingsalt
svartpeppar
endiveblad (till servering)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Jag älskar rosmarinsmöret & har gjort det flera gånger & även haft det som salladdressing - då utblandat med lite olivolja.

    Cecilia

  • Förvånansvärt god! Jag provtestade (som min snorvalp brukar säga ❤️) inför en middag där vi skulle bjuda 2 kockar på italiensk räk- och chilipasta, och jag trodde inte det skulle funka alls med all rosmarin i smörsåsen, och trots att jag inte hade pinjenötter hemma utan tog torrostade hackade cashewnötter så blev det riktigt bra 👍👍 Rosmarinen blev inte alls som tallbarr att äta, utan bara som ett litet krisp i det salta och goda skirade smöret. Förrätten imponerade sen stort på vårt kockpar, där en av dom dessutom lagat mat på Nobelmiddagen, så hatten av till en väldigt enkel och förvånansvärt god förrätt 👍👍❤️

    Elisabeth

Testa liknande recept

  • Carpaccio på prosciutto med burrata
    Betyg 4.1 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad