Burgare på kycklingfärs med gurk- och myntasallad

Betyg 3.9 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Burgare på kycklingfärs med gurk- och myntasallad

Burgare på kycklingfärs med gurk- och myntasallad är en fräsch twist på en klassisk burgare. Servera med en fruktig och lite het mangomajonnäs och gärna rostad potatis för en fulländad måltid.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2025

Två burgare på varandra på en skärbräda med en skål dressing vid sidan av.

Ingredienser

4 portioner

Mangomajonnäs

1 1/2 dl majonnäs
1 1/2 dl mango chutney
2 krm sambal oelek

Kycklingburgare

1 lime (rivet skal och 1/2 msk saft, för 4 port)
500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
1 vitlöksklyfta
1 msk olja

Sallad

250 g snackgurka
1 liten rödlök
1/2 kruka mynta
1 msk olivolja
1 msk rostade sesamfrön
4 hamburgerbröd

Till servering:

rostad potatis (se länk i text)

Gör så här

00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Smakerna helt ok men tyckte lime tog över både i burgare och tillbehör. Skippade rödlök i salladen och körde picklad rödlök men blev lite för mkt syra.

    Karolina

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan potatis till servering.
Energi2915 KJ / 695 kCal
Fett44 g
Salt2.1 g
Kolhydrater42 g
Protein32 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Högrevsburgare med sötstark slaw
    Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Högrevsburgare med sötpotatispommes
    Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Champinjonburgare med halloumi
    Betyg 4.2 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad