Burgare med pulled oumph, avokado och jalapeno | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Burgare med pulled oumph, avokado och jalapeno

En härlig vegoburgare med pulled oumph och avokadoröra smaksatt med lime och jalapeno som ger lite sting. Bygg ihop din burgare med tomat, saltgurka och krispig sallad. Snabblagad mat när den är som bäst. Hugg in och njut.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina oumphen.
  2. Dela, ta bort kärnan och gröp ur avokadon. Hacka jalapenon fint.
  3. Mosa avokadon tillsammans med hackad jalapeno och limesaft. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Skala och skiva löken. Stek löken mjuk i oljan. Tillsätt oumph. Stek sakta ytterligare 3-4 minuter. Krydda med salt och peppar. Vänd ner BBQ såsen i slutet.
  5. Till servering: Lägg ihop burgare av oumph, avokadoröra, tomat, saltgurka och sallad i hamburgerbröd.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på BBQ-såsen.
Fri från mjölkprotein, laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 400 g pulled sojabitar (gärna oumph)
  • 2 avokado
  • 1 msk inlagd avrunnen jalapeño
  • 1 msk limesaft
  • salt och svartpeppar
  • 2 gula lökar
  • 2 msk matolja
  • 1/2 dl bbq-sås
  • 4 hamburgerbröd (gärna surdeg)
Till servering
  • skivad bifftomat
  • saltgurka
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1908 kJ / 455 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept