Parmesanrostad brysselkål

Vill du ha ett nytt, gott sätt att laga brysselkål på? Rosta kålen i ugnen på ett täcke av panko, parmesan, vitlök och kryddor tills gyllene och frasig. Du kan tacka oss sen!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Ingredienser
6 portioner
500 g brysselkål
50 g smör
3 msk olja
1 riven vitlöksklyfta
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
2 dl riven parmesan
2 krm cayennepeppar
4 krm salt
För alla
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt panko mot glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1069 KJ / 256 kCal
Fett19 g
Salt0.92 g
Kolhydrater11 g
Protein9 g
Kommentarer