Parmesanrostad brysselkål

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
1Klimatsmart
Parmesanrostad brysselkål

Vill du ha ett nytt, gott sätt att laga brysselkål på? Rosta kålen i ugnen på ett täcke av panko, parmesan, vitlök och kryddor tills gyllene och frasig. Du kan tacka oss sen!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Parmesanrostad brysselkål

Ingredienser

6 portioner
500 g brysselkål
50 g smör
3 msk olja
1 riven vitlöksklyfta
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
2 dl riven parmesan
2 krm cayennepeppar
4 krm salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Gott!

Sara

2024-03-09

Näringsvärde per portion

Energi1069 KJ / 256 kCal
Fett19 g
Salt0.92 g
Kolhydrater11 g
Protein9 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Krispig brysselkål med parmesanmajonnäs
Betyg 4.4 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Miso- och sesamglaserad brysselkål
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Friterad brysselkål med kaprisdipp
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Karamellig brysselkål
Betyg 4.3 av 5.
76 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Brysselkål i ugn
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Brysselkål med granatäpple och salvia
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga