Parmesanrostad brysselkål
Vill du ha ett nytt, gott sätt att laga brysselkål på? Rosta kålen i ugnen på ett täcke av panko, parmesan, vitlök och kryddor tills gyllene och frasig. Du kan tacka oss sen!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023
Ingredienser
6 portioner
500 g brysselkål
50 g smör
3 msk olja
1 riven vitlöksklyfta
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
2 dl riven parmesan
2 krm cayennepeppar
4 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1069 KJ / 256 kCal
Fett19 g
Salt0.92 g
Kolhydrater11 g
Protein9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott!
Sara
2024-03-09