Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Kanelbullebrownies

Vem gillar brownies? Vem gillar kanelbullar? Vi räcker upp handen på båda och tackar självklart ja till dessa ljuvliga brownies som får både knaprighet och smak från Ballerina kanelbulle. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Brownie: Smält smöret och vispa ihop med socker och brun farin i en bunke.
  3. Tillsätt ägg och vaniljsocker och vispa till en jämn smet.
  4. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och salt i en annan bunke och blanda i smeten och rör till en jämn smet.
  5. Grovhacka kakorna och rör ner i smeten. Bred ut smeten i en smord ugnsform, ca 23x33 cm (för ca 20 st).
  6. Garnering: Dela kakorna i mitten och stick ner i smeten. Grädda kakan i ca 30-35 min.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Ballerina.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Tips

Servera gärna med en skopa glass till.
Till 20 st kanelbullebrownies behöver du 1 paket Ballerina Kanelbulle (à 14 kakor).

Ingredienser

Portioner: ca 20 st
Brownie
  • 275 g smör
  • 4 dl socker
  • 2 1/2 dl brun farin
  • 3 stora ägg
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 5 3/4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk mald kanel
  • 1 tsk salt
  • 8 st Ballerina kanelbulle
Garnering
  • 6 st Ballerina kanelbulle
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1296 kJ / 310 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer