Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Bullar med pestogrädde rigatoni

Varför krångla till det? Denna välsmakande pastarätt kräver bara ett fåtal ingredienser och är klar på ett litet kick. Perfekt när tiden känns knapp. Passar både liten som stor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  2. Stek vegobullarna gyllenbruna på medelvärme i smör eller olja i stekpanna i ca 10 minuter.
  3. Pestogrädde: Häll ingredienserna till pestogrädden i en kastrull och koka upp. Lått puttra ca 7 minuter på medelvärme. Smaka av med salt och peppar.
  4. Till servering: Servera vegobullarna med rigatoni, pestogrädde och gärna med parmesan.

För alla

Rätten innehåller gluten och ägg
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt och gör en egen basilikakräm utan ost.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

Recept och bild från Hälsans Kök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g rigatonipasta
  • 2 paket vegobullar (à 300 g)
  • smör eller olja till stekning
Pestogrädde
  • 100 g grön pesto
  • 2 dl matlagnings grädde
  • salt och peppar
Till servering
  • riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3444 kJ / 775 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer