UNDER 30 MIN | Enkel

Vegobullar med linguinipasta och tomatsås

Det enklaste är oftast det godaste! Som denna ljuvliga tomatsås med rena smaker som du serverar tillsammans med pasta, vegobullar och pinjenötter. En riktig vardagsfavorit!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tomatsås: Koka upp körsbärstomaterna med finhackad vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Rosta pinenötterna i en het, torr panna. Lägg nötterna i en skål.
  3. Klyfta rödlökarna och stek dem i olja. Lägg lökarna i en skål.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  5. Stek bullarna enligt anvisning på förpackningen.
  6. Till servering: Servera vegobullarna med kokt pasta, tomatsås, stekta rödlökar och toppa med pinjenötter och basilika. Krydda ev med nymalen svartpeppar.

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegobullarna.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Recept och bild i samarbete med Beanit.

Ingredienser

Portioner: 4
Tomatsås
  • 1 burk körsbärstomater (à ca 400 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 40 g pinjenöt
  • 8 små rödlök
  • 1/2 msk olivolja
  • 4 port pasta (gärna linguini)
  • 1 förp vegobullar original (à 300 g)
Till servering
  • 1 kruka basilika
  • svartpeppar