Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lammgryta från Östanviks gård

Bjud din familj på en lammgryta med en massa mättande rotfrukter till middag. Låt din goda köttgryta koka ihop och blanda under tiden en krämig yoghurt med tilltalande vitlökssmak. Servera din varma gryta direkt med den svala yoghurten.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär lammköttet i bitar. Putsa bort ev fett. Skär korvarna i tunna skivor. Bryn detta i olja i en stor gryta eller kastrull 4-5 minuter.
  2. Häll på vatten. Tillsätt soja, tomatpuré, fond och socker. Låt småkoka i ca 15 minuter, tills köttet är mört.
  3. Skala och skär löken i grova klyftor. Skala och skär morot och palsternacka i 2-3 cm stora bitar. Skär fänkålen och tomaterna i grova bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Lägg i grönsakerna och pressa i två vitlöksklyftor. Låt grytan småkoka i ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vitlöksyoghurt: Blanda naturel yoghurt med pressade vitlöksklyftor, torkad timjan och örtsalt. Smaka av.
  5. Servera lammgrytan tillsammans med vitlöksyoghurten.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 800 g benfritt lammkött
  • 2 kryddiga lammkorvar (à 125 g)
  • 2 msk olja
  • 6 dl vatten
  • 1 msk soja
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk konc oxfond
  • 1 tsk socker
  • 3 gula lökar
  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 fänkål
  • 8 tomater
  • 2 gula paprikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
Vitlöksyoghurt
  • 4 dl naturell yoghurt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 krm örtsalt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?