Kofte med frukt och nötter i tomatsås
Smakrik kofte med bulgur, gröna linser, pistagenötter, koriander, tranbär och mynta. Till din kofte tillreder du en aromatisk tomatsås med lök, vitlök, tomatpuré och citronskal. Servera med ris och en sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009
Ingredienser
6 portioner
1 dl bulgur
1 förpackning kokta gröna linser (à 380 g)
1 kruka persilja (+ lite till garnering)
1 kruka koriander
1 dl pistagenötter (naturella)
2 ägg
4 msk ströbröd
1 1/2 tsk torkad mynta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl torkade tranbär (eller aprikoser)
Tomatsås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1/2 dl tomatpuré
2 förpackningar krossade tomater (à 400 g)
8 dl vatten
1/2 dl konc grönsaksfond
rivet skal av 1 citron
1/2 tsk salt och svartpeppar
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer