Kofte med frukt och nötter i tomatsås

9
0
Kofte med frukt och nötter i tomatsås

Smakrik kofte med bulgur, gröna linser, pistagenötter, koriander, tranbär och mynta. Till din kofte tillreder du en aromatisk tomatsås med lök, vitlök, tomatpuré och citronskal. Servera med ris och en sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Kofte med frukt och nötter i tomatsås

Ingredienser

6 portioner
1 dl bulgur
1 förpackning kokta gröna linser (à 380 g)
1 kruka persilja (+ lite till garnering)
1 kruka koriander
1 dl pistagenötter (naturella)
2 ägg
4 msk ströbröd
1 1/2 tsk torkad mynta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl torkade tranbär (eller aprikoser)

Tomatsås

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1/2 dl tomatpuré
2 förpackningar krossade tomater (à 400 g)
8 dl vatten
1/2 dl konc grönsaksfond
rivet skal av 1 citron
1/2 tsk salt och svartpeppar
2 krm svartpeppar

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd och kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd och kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer