Kofte med frukt och nötter i tomatsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kofte med frukt och nötter i tomatsås

Smakrik kofte med bulgur, gröna linser, pistagenötter, koriander, tranbär och mynta. Till din kofte tillreder du en aromatisk tomatsås med lök, vitlök, tomatpuré och citronskal. Servera med ris och en sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulgurn enligt anvisning på paketet. Låt svalna.
  2. Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den glansig i olja ca 3 minuter i en vid kastrull eller stekpanna med höga kanter. Låt tomatpurén fräsa med 1 minut. Tillsätt krossad tomat, vatten, fond och rivet citronskal. Koka upp och låt koka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj linserna och mixa dem med stavmixer. Hacka persiljan, koriandern och pistaschnötterna.
  4. Blanda linser, bulgur, ägg, ströbröd, hälften av pistaschnötterna, persilja, koriander, mynta, salt och svartpeppar. Låt smeten stå 10 minuter.
  5. Grovhacka tranbären. Dela smeten i 12 delar (för 6 port). Forma varje del till en platta i handen. Fyll med lite tranbär och pistaschnötter, forma till en boll.
  6. Lägg försiktigt bollarna i tomatsåsen. Låt sjuda på svag värme 20-25 minuter. Lägg upp och garnera med persilja. Servera med ris och sallad.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölkfritt ströbröd och kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd och kontrollera innehållet i fonden.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 dl bulgur
  • 1 förpackning kokta gröna linser (à 380 g)
  • 1 kruka persilja (+ lite till garnering)
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl pistagenötter (naturella)
  • 2 ägg
  • 4 msk ströbröd
  • 1 1/2 tsk torkad mynta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 dl torkade tranbär (eller aprikoser)
Tomatsås
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 2 förpackningar krossade tomater (à 400 g)
  • 8 dl vatten
  • 1/2 dl konc grönsaksfond
  • rivet skal av 1 citron
  • 1/2 tsk salt och svartpeppar
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan