Bulgursallad med linser

Vacker, nyttig och trevlig sallad som innehåller linser blandat med bulgur och många goda kryddor. Salladen dekoreras med härliga oliver, tomater och grann persilja.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2003

Ingredienser
4 portioner
500 g gröna linser eller puylinser
2 - 2 1/2 msk soja
1 tsk spiskummin
3 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar
500 g bulgur
1 l grönsaksbuljong av tärning/fond + vatten
Till servering
tomater
svarta oliver
finhackad persilja
Gör så här
00:20:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2953 KJ / 705 kCal
Fett11.2 g
Salt5.94 g
Kolhydrater109.1 g
Protein29.5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
6 stFamiljen tyckte det var typ gott... Tog 150g bulgur och 150g torkade linser, blev ca 4 portioner. Fattigmat fredag kväll liksom!!
Ants
Gott men blir VÄLDIGT mycket mat!
Tina
Konstigt mycket bulgur. När jag tillagar bulgur brukar jag ta 1 dl okokt bulgur/port och dubbelt så mycket vatten. Det brukar bli bra.
Siri
Kanonbra att göra när man vill byta ut de gamla vanliga makaronerna. Blir dock väldigt mycket! Halverade receptet och det räcker till ca 5 personer ändå...
Sandra viola
det står 500 gram....
Cecilia
hur mycket är 500 tsk bulgur
Carin