Bulgursallad med grillad fänkål | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Bulgursallad med grillad fänkål

Gör en helt vegetarisk sallad med detta recept på bulgursallad med grillad fänkål. Koka din bulgur och gör en härlig sallad av bland annat rödlök, kikärter och gurka som du ger en fin citruston. Servera din kalla sallad med varm, ugnsrostad fänkål.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp bulgur och buljong och dra det hela av värmen. Efter ca 20 minuter har bulgurgrynen mjuknat och svällt upp.
  2. Skala och finhacka gurka och lök. (Lägg gärna gurkan i lite salt för att vattna ur sig.) Spola kikärterna i kallt vatten. Finhacka persiljan.
  3. Rör samman alltihopa. Pressa ner saften från citronen och tillsätt olivoljan. Krydda med salt och peppar. Låt salladen stå och dra en stund före servering.
  4. Sätt ugnen på 250°C. Dela fänkålen, lägg i ugnssäker form, pensla med olivolja och rosta i övre delen av ugnen i ca 15 minuter.
  5. Servera fänkålen varm med den kalla salladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl bulgur
  • 3 dl grönsalladsblad
  • 1/2 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 burk kikärter (à ca 400 g)
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • 3 fänkål
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1885 kJ / 450 kCal