Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Bulgogi med rispyramid

Koreanskt recept av härliga ingredienser som lövbiff, korinter, kanel, saffran, pinjenötter och lök. Denna bulgogi tillagar du på ungefär 60 minuter. Servera denna smakrika bulgogi med rispyramid och en fräsch sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda en marinad på soja, sherry, lök, vitlöksklyftor och svartpeppar.
  2. Dela lövbiffsskivorna i vardera 3-4 bitar. Lägg köttet i marinaden i 1/2-1 timme. Ta upp och låt rinna av. Stek köttet hastigt i omgångar på hög värme i olja.
  3. Skala och hacka lök och vitlöksklyfta. Fräs löken i olja några minuter. Tillsätt russin och korinter, kanel, saffran, salt och långkornigt ris. Späd med vatten. Koka i 15 minuter.
  4. Rör ner pinjenötter. Koka i ytterligare 5 minuter. Lägg upp riset i en liten såssil och pressa ihop. Stjälp upp på fat eller serveringstallrik. Servera med en sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk sherry
  • 1/2 msk finhackad gul lök
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 krm svartpeppar
  • 400 g lövbiff
  • olja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 1 dl russin
  • 1/2 dl korinter
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 g saffran
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl långkornigt ris
  • 2 dl vatten
  • 1/2 dl pinjenötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?