Bulgogi med currystekt ananas

30
8
Bulgogi med currystekt ananas

En härligt kryddig rätt med asiatiska smaker. Marinera lövbiff i vitlök, soja, sambal oelek, sesamfrön, olja och svartpeppar. Stek sedan lövbiffen med bönor och servera till slut med currystekt ananas. Supergott!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Bulgogi med currystekt ananas

Ingredienser

4 portioner
400 g lövbiff
1 förpackning frysta haricots verts (bönor) (à 250 g)
3 dl jasminris
1/2 färsk ananas
1 tsk curry

Marinad

2 vitlöksklyftor
3/4 dl japansk soja
1 msk sesamfrön
1 tsk sambal oelek
1/2 dl olivolja
1 krm nymalen svartpeppar

Till servering

ev mango chutney
ev marinerad, grillad paprika

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 4 2010.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Magnus

2022-11-16

Supergott och enkelt recept! Lagas ofta hemma hos oss. Ananasen är verkligen pricken över i:et.

Kerstin

2022-01-30

Mycket bra, goda smaker och lättlagat.

Henrik

2018-09-20

Det var riktigt gott och superenkelt att laga! Rekommenderar till 100% Som tidigare nämnt känns ananasen lite ”too much” men stekte lite paprika till istället!!