Bulgogi med currystekt ananas

En härligt kryddig rätt med asiatiska smaker. Marinera lövbiff i vitlök, soja, sambal oelek, sesamfrön, olja och svartpeppar. Stek sedan lövbiffen med bönor och servera till slut med currystekt ananas. Supergott!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Ingredienser
4 portioner
400 g lövbiff
1 förpackning frysta haricots verts (bönor) (à 250 g)
3 dl jasminris
1/2 färsk ananas
1 tsk curry
Marinad
2 vitlöksklyftor
3/4 dl japansk soja
1 msk sesamfrön
1 tsk sambal oelek
1/2 dl olivolja
1 krm nymalen svartpeppar
Till servering
ev mango chutney
ev marinerad, grillad paprika
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2010.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 4 2010.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Alla gäster från 4 till 70 år gillade detta! Dubblade mängden ananas. Mycket lättlagat.
Karolina
2023-08-14Gjorde lövbiffen med marinaden enligt receptet, men tillsatte en skvätt grädde och chilipeppar i pannan. Serverade med snabbstekt paprika, zucchini och gul lök med oregano och paprikapulver samt kokt broccoli, böngroddar och naturella cashewnötter - nyttigt och så gott!
Lovisa
2023-04-14Supergott. Tog konserverad ananas. Funkade bra.
Ambjörn
2023-03-07