Bulgogi med currystekt ananas
En härligt kryddig rätt med asiatiska smaker. Marinera lövbiff i vitlök, soja, sambal oelek, sesamfrön, olja och svartpeppar. Stek sedan lövbiffen med bönor och servera till slut med currystekt ananas. Supergott!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010
Ingredienser
4 portioner
400 g lövbiff
1 förpackning frysta haricots verts (bönor) (à 250 g)
3 dl jasminris
1/2 färsk ananas
1 tsk curry
Marinad
2 vitlöksklyftor
3/4 dl japansk soja
1 msk sesamfrön
1 tsk sambal oelek
1/2 dl olivolja
1 krm nymalen svartpeppar
Till servering
ev mango chutney
ev marinerad, grillad paprika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Alla gäster från 4 till 70 år gillade detta! Dubblade mängden ananas. Mycket lättlagat.
Karolina
2023-08-14Gjorde lövbiffen med marinaden enligt receptet, men tillsatte en skvätt grädde och chilipeppar i pannan. Serverade med snabbstekt paprika, zucchini och gul lök med oregano och paprikapulver samt kokt broccoli, böngroddar och naturella cashewnötter - nyttigt och så gott!
Lovisa
2023-04-14Supergott. Tog konserverad ananas. Funkade bra.
Ambjörn
2023-03-07